what do REALLY want from me?

Jag vet inte hur jag känner mig just nu.

Men jag tycker om svart vita bilder som får mig att känna mig bättre.


random

Hann inte blogga innan jag åkte till skolan imorse. Försov mig lite så det var bara att klä på sig och gå. Skolan var som vanligt, men ganska roligt. Har inte riktigt vant mig vid att det är så annolunda från skolan hemma. Men ändå. Lärarna vet inte riktigt vad jag ska göra än och så vidare.
Men iallafall, Ska snart åka in till stan för att köpa lite saker som jag behöver till skolan. Ska se om jag hittar något att ha på mig också. Har ju inte köpt något speciellt sen jag kom hit och jag känner att det är dax att göra det snart.
Efter det ska jag till min första spanska lektion och göra det första testet där man visar vad man kan osv. Det ka bli roligt faktiskt. Tror att detta kommer hjälpa väldigt mycket. Jag hoppas det iallafall.
Så , vi hörs senare. Glöm inte att kommentera. puss!

Tengo hambre


Nu har jag läst lite i en bok jag har med mig hit, tittat på en film, och sovit en stund. Inget vettigt över huvudtaget alltså. Har varit så sjukt trött idag eftersom jag gick upp innan 6 imorse. Men nu är jag uppe iallafall och Miriam håller på att laga middag. Det behövs, är sjukt hunrig för Pastan jag köpte i skolan idag var inte sä jätte mättande. Precis som all skolmat då. Ska hjälpa till med maten nu. Puss!

skoldagen i bilder:


Första riktiga skoldagen.



Klockan är 7 här borta i  Argentina och nu är det dax att gå till skolan. Börjar ju 07:40 . suck. Slutar sent idag så jag bloggar när jag kommer hem. Kameran följer med, som altid. Hoppas ni får en trevlig måndag.

AFS

På mötet med AFS så pratade de om en del viktiga saker som man bör tänka på för att få ut så mycket som möjligt av denna upplevelse som utbytesstudent. Och ja, det låter väldigt töntigt. Men det fick mig att tänka efter lite och faktiskt inse att det är rätt de dom menade. Som exempel, datorn. Om man sitter hela dagarna framför datorn med facebook osv, så kommer det bli som att man är kvar hemma. Att man inte lever livet som man faktikt ska leva här. Utan bara försöker hänga med i livet som man hade hemma. Vilket betyder att man egentligen kunde stannat hemma istället. De pratade också mycket om att testa nya saker,  saker man alltid vetat göra, saker man aldrig testat på och saker som man själv trodde att man aldrig skulle göra. Den här tiden man har nu i ett annat land handlar mycket om det. Att man ska göra så mycket saker som möjligt, nu medans man har chansen. Att man ska säga ja till saker, och inte bara ligga hemma och titta på TV hela dagarna. För igen, det hade man lika gärna kunnat göra hemma. En kille hade varit i Nya Zeeland till exempel. Han hade hoppat bungydjump, slutat röka, börjat sporta osv osv. Det året hade varit det bästa året i hans liv. Och han berätttade en sak som hans mamma sagt till honom innan han åkte. "This experience is going to bee as good as you want it too be" Och det är väldigt mycket sanning i det.

Så, jag ska göra detta till ett av de bästa åren i mitt liv. Jag ska göra jag aldrig gjort förut och jag ska uppleva saker som många aldrig får chansen att göra. Vilket kommer betyda att bloggen inte blir lika uppmärksammad. Jag kommer självklart blogga. Men inte lika mycket som jag gjort denna tid. Jag kommer låta facebook, bloggar osv att vänta. För det finns kvar när jag kommer hem igen.



"This experience is going to bee as good as you want it too be"

meningslöst

Stefanos farmor & farfar kom över för fika. Och de är fortfarande här. De pratar inte heller engelska så det blir inte jätte mycket prat med dom. Men de är väldigt trevliga iallafall. Precis som alla andra. Är helt slut i kroppen + att jag är jätte trött. Beror nog på att det blev så sent igår. Skola imorgon också. Men aja, hörs imorgon.

bilder från igår.

Haha Det blev inte så bra bilder igår. Kameran kom upp ganska sent om man säger så. Haha. Bättre bilder får det bli nästa helg. ^^


hmm..

Jag vet att det var länge sedan jag bloggade nu. Var ute på ett ställe som hette "Alem" igår. Hade verkligen jätte roligt. Åkte hem vid 4 tiden, Lucas hämtade oss. Det kommer upp bilder här senare, men tack alla igår för en rolig kväll . Iallafall, sitter nu och äter apelsin och dricker vatten. Jag har ingen aning om vart alla andra är för det är bara jag. Tror att Stefano och Lucas fortfarande sover trots att klockan är 2 på dagen. Aja, lägger in bilder snart.

möte.

Det blev lite längre möte än jag väntat mig. Men det var trevligt och vi pratade väldigt mycket. Lekte någon konstig lek, åt hamburgare osv. Berättar mer senare om mötet. Men ska lägga datorn åt sidan nu och socilasera mig. En av sakerna de pratade om idag. puss !

tidsskillnad

Det som blir jobbigt med den här bloggen är tidsskillnaden. Jag som sagt är vaken väldigt tidigt här. För att vara Lördag iallafall. Klockan är bara halv 10 på morgonen här. Medans det är eftermiddag i Sverige. Så Jag undrar om det blir förvirrande att läsa när det är såhär. Eller om man inte tänker på det?

Försten så ska jg försöka göra en videoblogg tills imorgon. Vi får se hur det går. :)

This is me

Såhär ser jag ut idag, Tänkte om ni glömt bort , så är det här jag.

Ska bara byta tröja och sen är jag redo för dagen ^^


dagens planering:

Orkade faktiskt inte uppdatera innan jag gick och la mig igår kväll. Vi gick ut och åt middag på en resturang igår. Jätte god mat, osv. Men det blev ganska sent. Vi gick inte där ifrån förns efter 12 på natten. Så jag gick bara och la mig direkt.

Iallafall. Idag är det AFS möte. Det börjar klockan 10:30 , fast jag trodde att det började vid 18:00. Haha, så jag hade lite fel där. Men det gör att jag kanske inte kan blogga jätte mycket idag.

Dagens planer:

° AFS möte 10:30
° Åka in till centrum. (köpa en väska och fika på Havanna)
° Fixa mig, duscha osv.
° Möta upp Florencia & co


chill vid vattnet & i centrum

Jag Stefano och hans kompisar åkte till Strandpromenaden. Det var mysigt, vi (de) drack mate(stavning?) och pratade osv. Sedan bestämde vi oss för att gå in till centrum. Där satte vi oss och fikade lite och tittade på alla ungdomar som gjorde samma sak. Det var faktiskt väldigt mycket folk ute idag. Ska väl äta middag om någon timme eller så. Så vi hörs efter det.


nu har jag 2 bröder också .

En bild från igår. För jag är ju så lagom snygg på alla bilder. Men iallafall.


Like the sun.



Har precis duschat och tittat på ett avsnitt av Desperate Housewives. Har börjat se första säsongen igen. Men den är bra. Har ingen aning vad jag ska hitta på nu, äter lite tårta från igår. Chokladtårta som är jätte god :) . Vi hörs senare.

Kommentera mera

Ska äta lunch nu och efter det hoppa in i duschen. Men jag vill veta. Vad ska alla göra ikväll? Det är ju ändå Fredag :) ♥

Firar Stefano

Förlåt för att jag inte hr bloggat förns nu. Men klockan är faktiskt bara 12 här så det är inte såå sent att vakna ^^.
Gårdagen var roligt, Stefanos kompisar kom över, vi åt middag pratade , skrattade (väldigt mycket) osv. Tyvärr så blev klockan för mycket får att vi skulle gå ut. Tror att de flesta hade skola idag också. Så vi stannade hemma hos Stefano och så. Vet inte riktigt när folk gick. Men jag gick och la mig vid 3 tiden för att jag var så trött. Och då var de fortfarande kvar. ^^. Här får ni lite bilder:

små saker med ost ^^

alla när Stefano skulle blåsa ut ljuset.

jätte äcklig dricka. Man blandar det med cola tydligen.


Rosa champange,

Besöksrekord idag också :) , I love this. ^^ Har igentligen inte tid för att sitta här också skriva. Men jag blev glad över att jag har fått så många läsare. Så jag skriver ändå. haha. Om 2 timmar kommer Stefanos kompisar hit för att äta middag osv. innan vi ska gå ut och dansa. Tror det blir roligt. Här är en till bild från mataffären. Champange rosa dessutom :

mataffären osv

Såhär såg det ut i shoppingcentret.

De hade MASSOR med öl i mataffären, detta är Santa Fe's egna.

De hade mjölk på påse. Lite speciellt sådär.

De hade också Svensk Vodka i affären. Thihi.

 

Nej nu ska jag duscha, byta om osv. Later


1 vecka på andra sidan jorden.

Gammal Bild, men det skiter jag in just nu.

Själv fasnar jag inte på bild alls idag. Har inte så mycket att göra nu. Funderar på att vila en stund. Vi ska ut och fira Stefano ikväll. Han fyller 19 år imorgon och vi ska fira honom lite idag med. Så jag behöver nog lite extra energi ftersom det blev sent igår och det antagligen blir sent idag med.

Tror jag är ledig från skolan imorgon. Så det är skönt iallafall. Då kan jag börja med videobloggandet om ni vill? Ska också se hur det blir med min spanska kurs. Har fått möjligheten att plugga Spanska för nybörjare 2 dagar i veckan utanför skolan. Och för att lära mig så snabbt som möjligt så ska jag göra detta. Men jag måste ta reda på när, var och hur typ ? ^^


En fråga till bara: Om jag ska vidoeblogga , vad är det ni vill se. Huset, Skolan, staden? tell me. Vad vill ni veta mer om. Älskar era kommentarer, fortsätt så. Puss på er, ♥

Teater & pizza

här är några av tjejerna i min klass. Efter teatern gick vi till pizzerian och ät pizza med helt sjukt mycket ost på. Visst den var god. Men det var mer ost än pizza om man säger så. Själv så fasnade man inte på bild idag. men iallafall. Tänkte att ni ville se några från min klass också :) . Var kallt idag också, var tvungen att ha jacka :( .


videobloggare? jag?

Ska ju som sagt på Teater idag med klassen. Efter det ska vi tydligen gå och äta lunch någonstans. Vet inte hur länge jag blir borta men uppdaterar bloggen så fort jag kan. Sålänge kan ni fundera över detta; Tror ni att videobloggar skulle funka för mig? Någon gång i veckan eller så ? Skulle ni vilja se videobloggar i min blogg? puss på er! ♥

bion igår

Sitter just nu och äter frukost. Yougurt flingor och apelsinklyftor. Gott!
Bion igår var bra. Filmen var riktigt bra och jag hade en trevlig kväll. Bio är inte heller samma sak i Argentina som i Sverige. För det första så kostar en bio biljett mellan 30-35 kronor. Vilket är billigar än i Sverige. För det andra så får man inga bestämda platser. Utan man får sätta sig där man vill. Jag hade en trevlig kväll, även fast det blev sent. Vi tog en taxi hem och var hemma vid halv 2 tiden. Men iallafall. Har bara åkt taxi en gång. Så det berättar jag om en annan gång. Här får ni lite bilder från bion istället:





Fråga:


Postat av:

har inte riktigt hängt med, men vem är Stefano? Är det honom du bor hos? :)

 

Svar: Haha, ja det är honom jag bor hos. Det började med att han bodde hemma hos mig ett år i Sverige. Så året efter när jag skulle åka någonstans så åkte jag till Argentina och bor tillsammans med honom och hans familj.

 


uppdate:

Nu är det dax för middag. Vi åkte till de carneria (köttbutiken) och köpte mat som vi nu ska äta. Efter det blir det bio. Ska se Inception tillsammans med Stefano och hans kompis är det tänkt. trailern kan ni se här under:

Hoppas alla har en trevlig kväll (natt i Sverige)

hjälp någon?

Här är en bild på en av kattungarna som bor här. Ska ta bättre bilder på dom när jag hittar dom näst gång. Dom brukar springa runt lite överallt. ^^ .

Föresten. Nu verkar det som jag fått lite Argentinska läsare också. Så är det någon som kan hjälpa mig att få en översättare på bloggen. Vet att vissa har det så att man kan översätta inläggen till tex engeska. Någon som vet hur man gör detta? ♥


svar på en fråga till:


Farmor: Kommer någon av dem som var med på resan att gå i samma skola?
Svar; nej det går ingen utbytesstudent i sama skola som mig. Men det är 1 kille från Tyskland som bor ganska nära, fast han går i en annan skola.

inför skolan

Det blev ingen väska idag utan tar det imorgon istället. Men jag köpte ett skrivblock så nu är jag helt redo inför skolan på Måndag. Imorgon ska vi nämligen på Teater och på fredag har jag bara en lektion. Men på måndag ska jag gå enligt schema och ha ALLA lektioner på spanska. haha. Vi får se hur det går.


om du lämnar mig nu

underbart fin bild. Och jag gillar fortfarande hattar. Även fast jag inte äger en själv än.


nu; Centrum.

sitter nu och väntar på att Stefano ska komma hem från gymmet. (^^) han ska väl komma snart tror jag. Då ska vi ta oss in till centrum för att hitta en skolväska till mig. Har bara små väskor med mig och jag behöver något att lägga mina skolböcker i. Inte för att jag har några än. Men iallafall. Tar som vanligt med mig kameran så bilder kommer upp när jag kommer tillbaka :)

hur är sverige ? Vad är det jag missar? vill veta!! :)

Onsdag;

nu har jag varit i skolan. Jag behövde bara gå på första lektionen som var engelska. Jag trodde inte att jag var bra på engelska. Men dom var sämre. Eller dom försökte, men det gick inte så bra ^^ . Men iallafall. Hela lektionen gick åt att de fick fråga mig & stefano saker de undrade och jag fick fråga dom saker jag undrade. De frågade om jag ville stanna en lektion till, men jag orkade faktiskt inte. Är hemma nu och tar det lugnt så får jag träffa dom imorgon igen. Imorgon ska vi tydligen gå på teater. Ska bli roligt och interesant. men iallafall. ni ville ha fler bilder på mig. så såhär såg jag ut idag i skolan;





svar på frågor:

Postat av: Bosse Nordlin
Först, tack för att du är så flitig med att uppdatera din blogg.

Får jag ställa tre frågor? :-)


Vad är du mest förvånad över hittills med Argentina, vad är det som skiljer mest gentemot de förväntningar du hade innan du åkte?


Hur pass nyfikna är argentinarna på dig (då menar jag inte så mycket din värdfamilj, utan de i skolan eller andra du träffar)? Vad är den vanligaste frågan du får? Du kanske inte har hunnit träffa så många än, utanför värdfamiljen. Du behöver inte svara med en gång.


Än en gång, tack för att du skriver så mycket!

svar: Det är jag mest förvånad över är nog hur trevliga folk är. Speciellt nu när jag varit i skolan. Alla var väldigt nyfikna och pratade i munnen på varandra hela tiden. Alla vill lära mig spanska och undrar hur man säger saker på Svenska tex.

Jag vet inte om det var en förväntning jag hade innan, men jag är lite förvånad över hur staden ser ut, att de inte har tunnelbanor, att det ligger väldigt mycket skräp osv på gatorna och sådant. Jag trodde nog att de hade annolunda mat. All mat har varit väldigt god, men de äter inte så konstig mat som jag trodde innan.

Alla är väldigt nyfikna och undrar vad jag tycker om Argentina och om jag tycker om maten och staden. Alla frågar väldigt mycket frågor och undrar om jag kan spanska och om jag vill lära mig och liknande.

Postat av: Micha

Tänkte passa på här hehe, är fasen typ din mest flitiga läsare nu såhär när du är borta! Måste ju hålla mig uppdaterad. Du har ju inte varit där sålänge men jag tänkte liksom fråga dig hur det känns just nu? Känns det annorlunda (eller ja kanske obvious), roligt, tråkigt? Är det kul att få träffa Stefanos familia, och liksom pratar dem spanska med dig eller? Heh. Du får lära mig spanska när du kommer hem!

Love M.

svar: just nu efter första dagen i skolan så känns det väldigt roligt, alla är så possitiva till att jag är där och alla vill hjälpa mig. Det är väldigt annolunda, men jag gillar det! Att träffa stefanos familj var i början lite jobbigt eftersom ingen kan svenska och nästan ingen engelska alls. Så det blev lite jobbigt när Stefano inte var i närheten och kunde översätta. Men det blir bättre och bättre för varje dag och jag tycker om dom väldigt mycket. Ja de pratar nästan bara Spanska med mig.
Det är klart jag ska! :)

Postat av: farmor och farfar

Hur går det med språket, kan Stefanos familj någon engelska? Tycker du att det är som du förväntade dig att det skulle vara.Ska bli spännande och höra om vad du tycker om skolan.
Vad duktig du är och blogga, vi tycker det är jättekul att läsa... TV:n har fått konkurrens!!
Puss och kram från farmor och farfar

svar: Stefano kan engelska men resten av familjen kan nästan ingen engelska alls. Hans mamma är nog bäst på englska och hon kan säga de saker jag kan på spanska. Men stefano kan ju svenska så han hjälper till .

Skolan var också väldigt annolunda än Sveriges skola. Men det berättar jag mer om senare.

Och om ni har fler frågor så är det bara att fråga på. Svarar så gott jag kan på alla frågor ! :)


första dagen i skolan.

klockan är kvart över 7 härborta och nu ska jag springa till skolan. Bloggar direkt efter. (har bara en lektion idag). Kom ihåg. Om det är något ni undrar eller om ni har några frågor. Fråga på :) . Svarar i eftermiddag (kväll för er).

skoluniform:

imorgon börjar jag skolan. (halv 8 på morgonen börjar jag!!!) och då ska man ha skoluniform på sig. Man kan ha lite olika saker på sig. men jag ha ha på mig en av dessa tröjor bara. Det finns så man kan köpa byxor, kjolar osv. men jag behövde bara ha en tröja och jeans på mig. En tröja för om det är varmt och en om det är lite kallare. haha. Vi får se hur det går imorgon. Önska min lycka till! ;)


Dagen i bilder;

Idag har varit en lång dag. Vi har som sagt besökt en annan stad som jag inte kommer ihåg vad den heter. haha. Vi har ätit glass, besökt ett universitet här, väntat en väldigt massa, ätit lunch, lekt med en hund, köpt skoluniform osv. Här är dagen i bilder;


hunden som älskade att tugga sönder pinnar. haha


porten in till universitetet. ^^


tycker att det är ganska coolt att jag bor på ett ställe där det växer palmer lite överallt.


såhär såg sjukhuset ut på utsidan. interessant visst?


24 Augusti 2010

Vaknade nyss av att porttelefonen ringde. Jag måste säga det ockå att när Argentinare pratar så pratar dom väldigt högt. Oavsätt vilka de är. haha . Men iallafall, så jag gick upp och gjorde mig iordning, Och sen var ingen uppe. Haha. Jag tror att Miriam är på jobbet men resten ligger kvar i sängarna. Skulle gärna gjort det också, men bara för att sängen är så skön, för jag har sovit i mer än 10 timmar nu så jag är inte så trött. ^^ .

Idag ska vi åka till en annan stad än Santa Fe. Stefano har varit sjuk och dom tycker att sjukhuset i den andra staden är bättre än det som finns här. Så det ska vi göra iallafall. Sen vet jag inte om vi ska köpa skoluniform eller inte. Vi får se.

Kameran följer med iallafall. Men det kanske inte blir så mycket bloggning. Men passa på att fråga något ni undrar om Argentina osv i inlägget under. Eller så trycker ni HÄR.

Frågestund:

Frågestund:Eftersom läsarna ökar för varje dag som går så tänkte jag att ni nya har många frågor,

så fråga allt ni vill veta om Argentina & min resa tex.

Skriv en rad om vad ni vill veta mer om, vad ni vill att jag ska visa för bilder, osv.

Fråga ALLT! ♥


Klasskillnader


Här i Argentina är klasskillnaderna väldigt stora. Det finns en överklass, medelklass och en underklass (som överallt antar jag). Detta är några från underklassen, som istället för att ta sig fram med bil använder sig av häst och vagn (kärra). Det åker runt på vägarna tillsammans med bilarna. Första gången jag såg dom blev jag väldigt förvånad. Men det är tydligen flera som tar sig fram såhär i staden.  Min andra tanke var att jag tyckte väldigt synd om hästen. Den kan inte må så bra direkt. + att den såg inte direkt ut att vara i toppform. Men som sagt. Argentina är väldigt annolunda än Sverige.

Palmeritas

här är en bild på dom goda kakorna, ska kolla upp hur mycket dom kostar.

men allting är billigt här. så det borde inte vara så mycket. ^^


Apelsinträd

Det växer apelsinträd längs hela våran gata. ^^


lunch på G.


huset där de bestämer saker som handlar om Santa Fe.
Vet inte vad jag ska kalla det.



Här är grundskolan som hör ihop med min skola.
Det var jätte söta små barn som sprang runt i sina skoluniformer utanför innan. thihi


nu har vi varit och köpt busskort, telefonkort och varit och hälsat på i min nya skola. Vi skulle också köpa skoluniformen men affären var stängd. Klassen verkade bra och väldigt välkomnande. Jag tror att jag kommer kommain bra i klassen faktiskt. Men vi får se, har bara hälsat på dom och läraren berättade att jag var från Sverige och skulle gå hos dom. Börjar inte skolan förns på Onsdag ju. Nu håller Miriam (Stefanos mamma) på att laga mat. Så snart blir det lunch, det luktar väldigt gott ^^. Vet inte riktigt vad vi ska göra efter lunch, men vi får se. Något hittar vi nog på ! :) Föresten så är det 28 grader varmt här idag. Jag tycker det är för varmt med jeans, men verkligen alla människor jag sett har jeans och jacka/tröja typ. haha.
saknar er där hemma. Kommentera och säg hur ni har det! ♥

Fler bilder på huset;

har fler bilder, men nu ska jag ut och köpa busskort så jag hinner inte . puss♥


Dag 4 ; frukost

Nu är det dax för frukost här. Plameritas (de goda kexen) pan (bröd) och yougurt. Har tagit fler bilder på huset men orkar inte hämta kamerasladden just nu. Får bli om en stund. Deras Städerska är här nu också, fast jag kommer inte ihår vad hon heter. haha. later <3

morgondagen:

Saker jag vill/ska göra imorgon:
♥ Köpa ett kontantkort till min mobil
♥ Besöka en supermarket & titta på allt roligt godis osv dom har här
♥ Köpa skoluniform?
♥ Ta massor med bilder till bloggen & er.
♥ Packa upp min resväska.

Santa fe stad, och chill i trädgården

Idag har vi åkt runt i staden. Det är inte en jätte stor stad så det tog inte så lång tid att titta på allting. Efter vi hade tittat på stranden, universitetet, guvinörshuset osv så stannade vi och tog en fika. Jag ville ha en latte med jag visste inte vad det hette. och Stefano sa att det inte fanns. Ganska dumt tycker jag. Men iallafall. Jag fick en café con leche, (kaffe med mjölk) fast den var inte så god så jag fick ha i mycket socker. haha . Fick smaka på någon kaka där också. Den var helt okej. Sen åkte vi hem. När vi kom hem har vi mest suttit på uteplatsen/trädgården och pratat, ätit mackor och så. Lucas 2 kompisar kom över och man blir lite förvånad eftersom de hälsar med "kisses". Och jag är inte direkt van vid det. haha . nu ska vi äta middag snart. Pizza! puss!

Till Linnea;


Jag saknar Linnea jätte mycket!!

Bilder på huset

fler bilder kommer imorgon. vad tycker ni ? :)


Dag 3 i Argentina

Saker i Argentina är väldigt annolunda än i Sverige. Familjen här är väldigt annolunda än min i Sverige. Än så länge så jag jag inte sett så mycket. Men det är små saker som jag reagerar lite på. Det är inte fel, eller rätt. Men annolunda än hemma. Så som att pappan kör bilen och mamman lagar mat. Det kanske bara är en tillfällighet än så länge. men det är det dom har berättat för oss innan okså att det faktiskt kan vara så i vissa hem. Det är nog mycket ler saker som är väldigt annolunda, men det var det jag tänkte på igår när jag kom hit. Nu ska jag hämta kameran och ta lite bilder på huset och så vidare.

Santa Fe,

Nu är jag äntligen framme i Santa Fe där jag ska bo tillsammans med Stefano och hans familj. Bussresan var 6 timmar lång och jag kom fram vid halv 7 på morgonen här. Så när vi kom till Stefanos hus så fick alla gå och lägga sig en stund. Det slutade med att jag sov till klockan 12 på dagen och vaknade lagom till lunch. :) Idag tror jag att de bara ska visa mig staden, skolan och hamnen. Det ska bli roligt faktiskt. Vill se mera! Har internett här men inte i mitt rum än. Men jag ska uppdatera så mycket jag bara kan. Och det blir bilder senare idag (kväll/natt för er) puss på er!

och en sak till. jag som trodde att det skulle vara kallt här, idag iallafall är det jätte varmt och solen skiner. Det är inte sommar varmt men ändå varmare än jag tror sverige är just nu. thihi.

tills bussen går.

nu har aktiviteterna slutat för dagen och alla väntar på bussarna som ska ta oss härifrån. en buss har redan gått och det ska gå 2 till. Jag ska ta den sista av dom. så min buss går om ca 2 timmar. men man hittar väl något sätt att få tiden att gå. Blogga till exempel. haha. Idag gjorde vi inte jätte mycket. Den sista aktiviteten var att alla skulle ställa upp sig i bokstäverna AFS och så tog en ledare kort ifrån taket. (eller översta våningen då). det var ganska roligt, haha . Vi fikade idag också men det fanns inte samma goda kakor som igår. Blev lite besviken. nejdå, skojade bara. Det fanns andra goda kakor att äta idag. nej nu ska jag hitta på något annat att göra. puss!

hello beautiful

 

 


tårtkalas på andra sidan jorden


eftersom jag inte har bilder än får ni nöja er med bilder från we♥it
bara får att jag gillar dom. love


Nu har vi precis ätit lunch. En ledare fyllde är så vi sjöng Ja må hon leva på typ 5 olika språk, och efter det fick vi tårta. Lite mysigt faktiskt. På förmiddagen har vi lekt sharader (stavning?) och pratat om kropps språk och sånt. Eftersom vi inte kan språket ännu så kommer vi behöva kunna uttrycka oss på andra sätt än med ord. Det var lite interessant. Vissa saker som betyder en sak här kan betyda andra saker på andra ställen tex. Sen har vi pratat mycket om kultur och hur man kan lära sig om kulturen och sånt. Nu på eftermiddagen vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Vi har ett "pass" kvar innan det är coffee-break och efter det så är vi lediga. Eller vissa ska åka till deras familjer, men eftersom jag är på den senare bussen så har jag 3 timmar free-time innan jag ska åka härifrån. Får se vad man kan hitta på då. hmm. nu har jag inte så mycket att skriva längre. puss på er!

Föresten, skulle vara kul om ni som läste kommenterade lite mer. Visst så gör jag detta för både min och er skull, men eftersom jag vet att det är många som läser så skulle det vara kul om ni hade något att säga. Vad vill ni veta om argentina? vad vill ni se för bilder osv.

Dag 2 i Argentina.

Nu är klockan halv 10 här i Argentina, så jag har precis ätit frukost. Den var helt okej. Te och mackor med sylt på. Om det fortsätter såhär så kommer jag inte få plats på flygplanet om ett år. Haha. Skämt. Men om en halvtimme ska vi starta den andra dagen här i klostret. Vet inte riktigt vad vi ska göra men jag antar att det blir liknande som igår; Prata om regler osv, leka lekar och "lära känna" varandra. Har inga bilder än men jag lovar att visa er bilder på huset jag ska bo i och sånt senare ikväll (natt för er i sverige). Vid halv 6 ska jag ta en buss härifrån mot Santa Fe, så möter Stefanos familj mig där för att senare åka till hans hus där jag ska bo. Läntar faktiskt. Vill packa upp mina saker ur resväskan och sånt.

Det finns bara internet på ett ställe i det här gigantiska huset, så nu kom det 4 andra och satte sig brevid. haha. Alla måste hålla koll på vad som händer hemma osv. Det ser ganska roligt ut när det sitter 15 personer i det här lilla rummet (ska föreställa ett sällskapsrum) med sina laptops och kollar facebook samtidigt. Men iallafall. Skriver mer när det händer lite spännande saker här.

Ta hand om Sverige åt mig
. Saknar min säng redan (sängarna här är typ 30 cm breda) haha.

Dag 1 i Argentina (part 2)


Saknar min baby, hur mycket som helst. Älskar dig Gustav!

Just nu har vi fikarast. Argentina so far = äckligt kaffe och goda kex. Bara så ni vet.

Annars då ? känner mig lite ensam och så vidare. Men det är väl så det är innan man lärt känna folk ordentligt.
Längtar tills imorgon kväll, men tiden kommer antagligen att gå fort.

Dag 1 i Argentina

just nu sitter jag i ett gammalt kloster i Argentina. Flygresan var lång och jobbig, men ändå hyffsat okej. Efter det så mötte vi upp alla andra studenter på flygplatsen för att sedan åka hit. Klostret ligger en bit utanför Buenos Aires och det är här vi ska ha vårat välkomstläger. Vi har fått lunch (äckligt) och nu har vi rast en stund innan vi ska samlas. Antar att det blir samarbetsövningar osv som dt brukar vara på läger där inga känner varandra. Imorgon kväll åker jag och 3 andra (som jag inte träffat än) buss härifrån till Santa Fe, där Stefanos familj hämtar upp mig. Det ska bli spännande och jag är ganska nervös. Tror att jag börjar skolan på Måndag eller Tisdag. måste springa nu. skriver mer senare.

från paris,

Sitter i paris nu på flygplatsen, och har gjort det i några timmar nu. Nu börjar jag fatta att det är påriktigt. skriver igen när jag fått internet. puss!

¡Hola Argentina!

Detta är sista inlägget jag skriver innan jag åker till Argentina. Kommer inte riktigt ha tid när jag väl åker till Arlanda, och sen flyger jag i ungefär ett dygn. Just nu är jag ganska nervös. Men jag antar att det kommer bli mer än dubelt så nervös på planet. Men iallafall. Vet inte när jag kan skriva nästa gång, men jag lovar att det blir så fort som möljigt. Hoppas att ni har det så bra som möjligt i Sverige medans jag är på andra sidan jorden.
Alla vänner; jag kommer sakna er hur mycket som helst.

Bye Sweden.


jag fattar inte att jag åker idag. Allt är packat och klart. Gustav sover fortfarande.
Skriver ett inlägg innan jag åker. så hoppas vi att planet inte krachar.

...

förlåt mina kära vänner för att jag lämnar er!

hemma hos mig

Jag, Linnea, Linn, Gustav & Niklas sitter hemma hos mig. Känns ganska sorligt nu faktiskt.

ska umgås nu. hörs senare!


weird

helluuu, linnea är påväg hit och vi ska göra det vi brukar. haha. Dricka latte, fixa naglarna, snacka skit. nej men jag skojar bara. Har ganska tråkigt just nu. + att jag börjar bli nervös. Vid den här tiden imorgon sitter jag på arlanda och väntar på att gå på flyget. FAN, måste packa klart nu. pusssss!!!!

måndag


sitter på middag hemma hos min pappa nu. Sista gången jag träffar systrarna innan jag åker. Lite sorligt är det. Har fått jätte god middag och nu är det efterrätt på G. Igår var det fika hemma hos mg med släkt och vänner, och senare på kvällen åkte vi till rålis för att chilla och sånt. Mysigt värre, kommer sakna folket hur mycket som helst! Nej nu ska jag äta. later

planering

12 augusti -Fest tsm med underbara vänner.
13 augusti - Barnvakt på kvällen.
14 augusti - Julia&Louise&Emma har födelsedagsfest!! :)
15 augusti - Brunch hos min mor. (avskeds-vad-man-nu-vill-kalla-det.) Avskedsfest på kvällen!
16 augusti - De flesta börjar skolan igen...
17 augusti - Tvätta, packa osv..
18 augusti - Packa det absolut sista!
19 augusti - Jag åker till Argentina! :o

the first love

Jag och linnea fixar naglarna och tittar på fina bilder på we heart it . Ikväll blir det fest. Måste hinna träffa alla vänner och sånt innan jag åker ju. Är taggad! uppdaterar senare med bilder.

räkna ner från 7.

jag har inte tid. Inte för bloggen. Men jag kan berätta lite iallafall. Det är nu 7 dagar tills jga åker. Jag har fixat visum, och börjat packa lite granna. Har köpt massvis med svenskt godis så att jag klarar mig på andra sidan jorden. Börjar bli mer och mer nervös faktiskt. Men så är det också bra 7 dagar kvar. Och nu ska jag in till stan för att möta min nyklippta pojke. puss!

dinnerparty

Håller på att fixa mig inför middag hos min pappa nu. Det händer väl inte så myckt mer än det. Sov till kvart i två idag. Det är länge, iallafall för mig. Puss.

Vi bara kände lika dant


Det är ett år sedan. Du fanns i mina tankar. I mitt huvud hela tiden.
Det var då. Nu är du död. Och himlen är inget för dig.

7 augusti 2010

Sitter hemma och äter äggröra och vattenmelon i morgonrock och tofflor. Mysigt värre. Tänkte bara vara hemma och ta det lugnt idag. Senare får ni se bilder från igår under dagen då jag var på blå porten, skulle åka skywiew och träffade min super gulliga syster. Puss

I love the things i never had


visste ni att jag skaffat lugg? hmm. vet inte om jag gillar det än. Men vad tycker ni ? :)


Jag går bara ut en stund

4 augusti (IDAG) - lämna kläder på jobbet & hämta biobiljetter.
5 augusti -
6 augusti - Möte på ambasaden (10:00) åka globenhissen med pappa?
7 augusti (Heeeelg) -
8 augusti - Middag hos min pappa, (tid?) Fira Lisa som fyller år! :)
9 augusti -
10 augusti - Skywiew med pappa. (blev inte av i Fredags)
11 augusti -
12 augusti -
13 augusti - Träffa vänner, osv.
14 augusti - Julia&Louise&Emma har födelsedagsfest!! :)
15 augusti - Brunch hos min mor. (avskeds-vad-man-nu-vill-kalla-det.)
16 augusti - De flesta börjar skolan igen...
17 augusti - Tvätta, packa osv..
18 augusti - Packa det absolut sista!
19 augusti - Jag åker till Argentina! :o


nu är jag också tillbaka här

ja, bloggen har varit död. men nu är jag hemma från gotland. Där jag och älskling har varit senaste veckan. Men mer om det senare. Ville bara medela att jag är tillbaka :) <3