Jag frågar, Ni svarar.



random

Är du singel? -Nej, har min älskling hemma i Sverige.

Är du lycklig? -Självklart.

Är du uttråkad? -Skulle jag göra denna lista annars?

Är du ledsen? -Nej då.

Är du italienare? -Nej, men min Argentinska familj är.

Är du cool? Coolast i denna stad iallafall ;)

Är du från Irland? -eeh, nej inte vad jag vet om.

Är dina föräldrar fortfarande gifta? -Nej.

 

Hittade listan från någon random blogg. Det var egentligen 300 frågor till men det orkar jag inte svara på.. ^^

Nu ska jag fortsätta plugga Spanska!


hej jag heter Frida och har minnesförlust.

Hallå bloggen! haha. Har precis vaknat och ska nu koka lite pasta till frukost/lunch. Efter det ska jag äntligen ta tag i spanskan. Har läxa tills på Måndag och eftersom jag är ledig idag kan jag lika gärna göra den nu. puss!
Kan någon berätta från vilken film detta är? Kommer inte ihåg vad den heter!

Kom precis hem

Nu har jag & Stefano precis kommit hem från "jobb saken" . De var som en mässa för byggnadskonstruktioner och liknande. Ganska roligt var det faktiskt. Efter det gick vi ut och åt allihopa. Skulle lägga upp bilder från kvällen nu egentligen men har glömt kamerasladden i skolan. Typiskt mig. Och eftersom jag är ledig från skolan imorgon så får ni se bilderna på Fredag istället. Nu ska jag i alla fall ta en varm dusch och sen lägga mig och titta på någon mysig film. Känns hur skönt som helst att veta att jag kan sova hur länge jag vill imorgon. ♥



time to go

Nu ska jag byta om för att om en halvtimme åka till jobb saken vi skulle på ikväll. Hoppas det blir roligt.
Glöm inte att följa mig via Bloglovin. Skriv en kommentar när du lagt till mig så lägger jag till dig! 




Helt galet snygg man kan vara!

Följ mig via bloglovin.

Säg till om ni följer mig så följer jag er. 

Har nu ätit lunch (lite sent, jag vet) och ska gå ut och köpa kuvert. Måste skicka iväg mitt brev till älsklingen senast imorgon! Annars då ? Det händer inte så mycket. Ikväll ska vi (jag & min familj här) på middag på föräldrarnas jobb. Där ska de bland annat få pris för att firman fyller ett visst antal år (vet inte hur många). Får se hur det blir, tar med mig kameran iallafall. Later. ♥


Här är "försäkringen" eftersom jag nu inte har någon mamma som håller koll åt mig här. haha tyckte det var kul att jag hade svenska pengar så jag la ner dem i Kuväret också. ^^

and here we go again


Let me know what you think! Bättre eller sämre än första?

Är på riktigt bra humör idag, så ni vet.

Har precis kommit hem från skolan. Sitter och tar det lite lugnt ett tag nu. På vägen hem trodde jag att jag hade tappat mitt bankomat kort. Fick panik ett tag innan jag hittade det igen. Kan ju inte direkt gå till banken och be om ett nytt här borta. Men men, hade bara lagt det bakom ett annat kort så det var ingen fara. Ska alldeles strax göra en videoblogg till er. Och då får ni vara snälla med kommentarerna också. Lovar ni? Bra! . Så länge får ni vackra bilder. Vad tycker ni om dom?








Senaste timmen i bilder







Vi tog fler bilder till skolfotot. Här har man ett "eget foto" där man får välja om man vill vara själv, eller ha vänner eller liknande. Det var roligt och inte lika stelt som vanliga skolfoton brukar vara. Efter det så klippte vi massor med papperskronor. Tror att de ska användas till något projekt men jag är inte helt säker. Nu har jag dagens sista lektion. skönt!

Ps. Älskar alla era kommentarer. Blir så glad. Vill ni att jag ska göra en till videoblogg senare idag? Vad vill ni att jag ska berätta i den isåfall?


update

Sitter nu i skolan och klipper kronor. Vet inte varför men jag återkommer strax med bilder !

Wake me up when September ends

Sitter i skolan nu. Hade Engelska första lektionen Och då måste jag ju faktiskt vara med och jobba. Haha. Och nu ska jag ta och svara på lite kommentarer på bloggen, dricka cola och plugga spanska. mysigt värre. Har på mig min nya tröja idag också.
Och jag vet att videobloggen är lite mörk, men det var kväll och jag har inte jätte bra ljus i mitt rum. Nästa blir bättre. Lovar! 


Bild från en av de första dagarna i skolan. ^^

Bilder på kläderna








Vad tycker ni ? haha. Brunt är ju inte jätte fint men jag gillar dom faktiskt. Bekvämt och bra.

Denna blogg's första..

Skratta inte åt mig. För jag känner mig verkligen jätte dum. Men ska faktiskt försöka göra lite vidoebloggar. Det är inte världens bästa direkt. Men ge mig en snäll kommentar för att jag faktiskt försökte? ^^



Mer skoluniformer.

Har precis kommit hem från spanskan. Det gick bra men var lite lång tråkigt. Jag vet att jag inte ska säga så men jag var så trött så jag trodde att jag skulle somna där. haha. Nu är jag iallafall hemma och dricker lite läsk. Innan spanskan var jag & Stefano och köpte resterande delarna av min skoluniform som jag behöver nu till sommaren. Vi köpte shorts, en tröja och ett par "tränings byxor" . Man får tydligen inte använda de vanliga byxorna under sommaren utan bara träningsbyxor eller shorts/kjol. Lite skumt men jag klagar inte! . Nu ska jag leta upp kamera laddaren så får ni ett par bilder på skoluniformen efter middagen. Okej? Bra!

en bild på min första "skoluniforms tröja"

You are to die for

Har mattelektion nu. Alla andra gör ett test men det behöver ju inte jag göra. Jag kan ju redan allting! (skämt). Nej men skolan slutar om exakt 24 minuter så då ska väl jag hem och vila lite, samt äta lunch. Efter det ska jag åka och köpa en kjol/shorts till min skoluniform. För att efter den 1 oktober så måste man tydligen ha det. Vet inte varför men måste man så måste man. Senare har jag ju spanska lektion också. Ska försöka hinna plugga lite till det. Vi hade en läxa som jag inte hunnit göra eftersom jag glömde papprena hemma imorse. Bra där Frida, bra. Jag vet. Nu ska jag forstätta att lyssna på musik och dö. Här får ni fina bilder sålänge:






Dagens hiss/diss

Vad tycker ni?
Själv älskar jag uggs. Äger inte ett par egna för tillfället men det ska jag ändra på nästa vinter. haha. om 1,5 år då. ^^ . iallafall, älskar dom!

Maddi Jane





Förstår inte hur man kan sjunga så bra. Helt underbart! ♥

Snö Vs Sand

Försov mig imorse. Känns typiskt att jag skulle göra det den ända dagen jag faktiskt måste gå till skolan. haha. Men det var lugnt. Hann till skolan innan skolfotot som vi precis har tagit. Kul. Undra hur lång tid det tar att få ett foto här? I sverige tycker jag att det tar alldeles för lång tid innan man får det.
Nu har jag lektion iallafall, sitter och äter palmeritas. Gott! . Läste på Linns blogg att denna vinter kommer bli dn kallaste på 1000 år? Synd att jag inte är där och får se om det faktiskt stämmer. Medans ni har -20 grader har jag +40. Jag är glad. Haha.



Vad skulle ni välja?
(haha skämt lite med sandstranden. det ser tyvärr inte ut riktigt så här).

maträtter

Idag åt vi tacos till middag. gott! även fast bröden var för små. Jag & Stefano lyckades iallafall göra en bra guacamole. Alla gillade det iallafall tror jag. jag tyckte det blev bra. haha

Andra (mat)rätter vi ska göra : Semlor. Köttbullar & potatismos. Pepparkakor. Kanelbullar. Stuvade mackaroner & köttbullar (eftersom det inte finns falukorv här). Tacos igen, troligtvis med egenbakade större bröd. hmm. vet inte mer nu.

haha tjockis.

regn

Nu är jag hemma efter att ha varit i skolan och på spanska kursen. Det gick väl bra. haha. har inte så mycket att säga om det. Men efter spanska kursen så började det regna. och det regnade inte lite kan jag berätta. hela vägarna var täckta av vatten efter bara en halvtimme kanske (?) . Måste nog gå till skolan imorgon ändå, vi har ju skolfoto imorgon! mysigt. Nu ska jag hjälpa till med middagen. 





skoldagen today

hmm. sitter på sista lektionen nu och har tråkigt. Slutar om en timme ungefär. Och batteriet på datorn kommer dö snart. suck. har inget att göra. Här får ni lite vackra bilder istället. Bara för att.








I ♥ it


10 things

10 saker som inte finns i Argentina. Men som finns i Sverige:

1. tunnelbanan.
samt pendeltåg osv. Det finns i Argentina, men inte där jag bor. Här där jag bor har vi bussar som kör lite hur som helst. Men det är roligt, sålänge man inte blir åksjuk lätt eller ska åka för långt.

2. plockgodis.
Det finns plockgodis/lördagsgodis på ett ställe här. Så jag tror att det håller på att "införas" eller vad man ska säga. Det blir vanligare och vanligare. Men det är ändå inte samma känsla med lördagsgodis här som i Sverige.

3. Ikea.
Såklart. Här kan man köpa billigt godis/glass/ onödiga saker som man inte behöver. Men det finns tyvärr inte här. Det finns inte heller saker som man kan köpa på IKEA. Tex lingonsylt, knäckebröd, dalahästar? haha.

4. snö.
Det finns i Argentina, men inte här. Inte i Santa Fe. Detta är inte en dålig sak ska jag berätta. Medans det sakta blir kallare i Sverige nu så blir det bara varmare och varmare här. Dock har inte jag och mina vänner samma åsikt om vad vi tycker om snö. men men.

5. Tidtabeller till bussarna.
Här borta kommer bussarna lite hur som helst. När de känner för det typ. Är ganska skönt faktiskt. lite mer avslappnad stämning eller någonting. Går inte att förklara. men aja.

6. djungelvrål.
Det finns inte saltlakris. Eller ahlgrens bilar, eller plockgodis.. som sagt.

7. skolmatsalar.
Eftersom man inte äter lunch i skolan så har min skola ingen skolmatsal. Det finns skolor utan skolmatsal i Sverige också i och för sig. Men nu pratar vi om mig här.

8. Kaffe latte.
Det finns bara 1 cafe som man kan köpa denna underbara dryck på här. Och jag tror inte att det är riktigt kaffe. Det smakar mer som choklad om jag ska vara ärlig. Måste lära mig göra riktig latte snart. Saknar det!

9. H&M.
På h&m handlar jag det mesta. Kläder, smink, hår/hudvårds produkter, strumpor, tofsar, skor, jackor. Allt. Och det finns inte här. Visste inte vart jag skulle gå om jag ville köpa strumpbyxor först. men nu vet jag. haha.

10. Burger king.
Kan ju säga att det inte finns max heller. Eller 7 eleven, eller pressbyrån. Saknar det inte så mycket kan jag berätta. Det ända bra med burger king var mitt jobb. Och det ända jag saknar från 7 eleven är min latte och brownie. Men jag överlever!
1. tunnelbana
2. plockgodis
3. Ikea
4. lingonsylt
5. snö
6. djungelvrål
7. skolmatsalar
8. Kaffe latte
9. H&M
10. Burger king

spanska

Första klar. Andra väntar. Är lite stolt faktiskt. Jag känner att det går framåt med spanskan. Kanske inte lika fort som jag skulle önska. Men det går framåt. Jag vill lära mig. Jag vill kunna prata med random folk på gatan. Som nu pratar med mig och jag tittar förvirrat på människan och går därifrån. Det hände mig imorse föresten, en gammal tant rågade vilken buss jag skulle ta. Jag svarade 4:an och sen vet jag inte vad hon sa mer. Hon var väldigt kort men ändå söt. Så söt som gamla tanter kan bli förstås. Nu väntar andra delen av läxan.

Härliga måndag

Sitter i skolan och ska nu göra klart det sista på min spanska läxa. Den ska ju faktiskt in idag efter skolan. haha. annars då ? Under första lektionen var vi i datorsalen och jobbade med någonting. Tror att det handlade om radio/tv. men jag är inte helt säker.  Iallafall, hör av mig när läxan är klar!



27-09-2010


Dagens


Har nu varit och ätit middag på en resturang nere vid vattnet. Det var mysigt. Såg också att det varit 28 grader varmt här idag. Känns skönt att veta att det inte blir kallare heller. Ledsen över att jag inte har några bilder från dagen. men som sagt . Det blir bättre bloggning imorgon. Nu ska jag gå och lägga mig. puss!

shoppat mat och sånt

Åkte och handlade mat. Skulle handla kuvert men affären var stängd. det är ju söndag så. Ska hitta någonting att äta nu. Är hungrig. Måste fixa systerns design också. Fattar inte vad felet är. suck. trött på livet just nu. haha. hör av mig senare.



gästbloggat osv

Har suttit och försökt fixa systers bloggdesign. men det går inte jätte bra om man säger så. haha. tar en pause nu för att gå och köpa kuvert. Men först : duscha! Hör av mig senare! puss.
ps. har gästbloggat lite också. thihi. läs här: www.aawesomes.blogg.se


clue på spanska

Spelet vi spelade igår. Jag & Stefano skulle vinna. Det ända som behövdes var att vi slog över 5 med 2 tärningar. Och vad slår vi? 1 !! . (och ett frågetecken med den andra tärningen). haha. misslyckat. men det var roligt!

26 september 2010

Nu är jag vaken. Blev faktiskt väckt idag. haha, men på söndagarna så äter man lunch tillsammans här. Så Miriam fick väcka både mig , Stefano och Lucas. haha . Iallafall. Nu ska vi äta jordgubbar här och sedan har jag bara 2 saker jag måste göra klart idag.
1. Köpa kuvert, 2. Översätta ena texten klart till spanska.
Det kan ju inte vara så svårt. haha. Men nu ska jag gå så jag boggar mer senare. puss!♥

02:38

Ledsen över att det inte blev så mycket bloggande idag. Men har tagit det lugnt mest. Nu sitter jag tillsammans med Stefano & hans vänner och lyssnar på musik. Vi har spelat ett spel som heter "Clue" Det var roligt, haha. Jag och Stefano höll på att vinna. men istället vann de andra. Klockan är redan halv 8 på morgonen i Sverige och vi har inte ens gått och lagt oss än. haha. Bjöd dom på Svensk choklad också. Visst är jag snäll? Men klockan är snart halv 3 här så jag ska väl gå och lägga mig snart jag med. Bloggar när jag vaknar imorgon. puss!

plugg & mera plugg

Har legat och vilat i någon timme. Och ska nu fortsätta att plugga lite. Funderar på om jag ska gå ut ikväll eller inte. Är fortfarande lite sjuk men jag känner mig piggare. hmm. vilka problem jag har va? haha. Iallafall. Har fyllt glaset med coca cola och nu är det dax tt översätta min text till Spanska. Ska försöka utan hjälp först. Sen får stefano rätta den. ^^

Today's

Det finns så vackra tatoos. och jag vill så gärna tatuera mig. Men vet inte vad/var än. Men när jag gör en ska den vara perfekt. annars skulle jag aldrig sätta fast någonting på min kropp som aldrig går att ta bort. Det måste vara perfekt. här är några fina:

Godmorgon

Nu är jag uppe. Har dock inte sovit så jätte bra inatt men nu när jag är uppe så känner jag mig lite bättre. Vaknade precis när lunchen var klar så det har jag också ätit idag. haha. Får se vad som händer senare idag. Nu ska jag vara nördig på facebook innan jag börjar göra mina läxor.

God natt folket

Nu går jag och lägger mig och tittar på film. Skönt. Sova tidigt idag, länge imorgon och efter det borde jag känna mig bättre. Visst? Hoppas ni haft en bra fredag. puss på er och sov gott!



Sveriges mest köpta bil


Dagens vill ha: Ahlgrens Bilar
Tur att det finns annat godis här som också är gott. Dock måste jag nog dra ner på godiset snart. Eller börja träna. hmm. Får nog börja träna istället. Alfajores är alldeles för gott. haha .
Iallafall, ska snart äta middag. Bra. Har inte ätit lunch idag så jag är ganska hungrig. Får se vad jag hittar på ikväll. Tjejerna skulle gå ut imorgon och inte idag. Vilket nog är bra, då kan jag ligga hemma och vila idag så att jag blir frisk tills imorgon. Man kan ju hoppas iallafall. haha.

Ibiza

En bild från när vi var på Ibiza. Ignorera mitt fina ansiktsuttryck bara.
Ska ringa Sofi nu och fråga vad som händer ikväll. Jag mår ju faktiskt lite bättre. haha.

hiss / diss?

Nu är det dax att klä på sig något annat än sovkläder. Klockan är ju ändå 3. haha. Tror det blir knästrumpor. Älskar det. Det är så fint tycker jag. Vad tycker ni ?
KNÄSTRUMPOR:
bild från we♥it.

movie time

Har tittat på 1,5 filmer nu, ätit godis, druckit coca cola. och nu börjar jag bli uttråkad. Vill gå ut och göra någonting. men det är nog inte det bästa med tanke på att jag fortfarande är sjuk. Men men, ska äta en apelsin just nu och fortsätta titta på film. Tittar på Stomp the yard just nu.

simpsons

Det ända roliga simpsons avsnittet som finns typ. haha. kan inte låta bli att skratta..

true

Har precis vaknat. Nu: frukost. Mår bättre idag men är fortfarande sjuk tyvärr . Får äta medicinen jag fick igår och hoppas att det blir bättre. Det blir nog mest film tittande i min säng idag också då. Mysigt :) .

Saknar dig min kära syster.



Läs hennes blogg HÄR.
Nu är det snart dax för middag. Och efter det ett bad. Blir inget mer bloggande idag och troligtvis tar jag sovmorgon imorgon. Men sen är jag tillbaka. Hoppas att jag mår bättre imorgon också, det är ju ändå Fredag då. Puss på er. Och Sov gott! ♥

sjukhuset

Ledsen för att jag inte bloggade efter lunch. Men vi åkte direkt till sjukhuset för att få medicin till mig. Hatar sjukhusen i Argentina. Det tar 1 timme att åka dit, 2 timmar där och 1 timme hem igen. Jag är inte ens så sjuk så enligt mig var det helt onödigt. Fick bara ont i huvudet av att åka bil så länge. suck. Är inte på världens bästa humör nu. Så jag ska titta på Gossip Girl, äta choklad och förhoppningsvis så blir jag bättre snart. (både humöret och hälsan) . Puss på er <3



lunch time

Nu mår jag faktiskt bättre. Kanske tack vare min älskade pojkvän & vän som jag precis pratade med på Facebook. Eller coca colan & chokladen. Men vad vet jag. Nu är det dax för lunch och såhär ser jag ut just nu:

To-do list

Dock är jag fortfarande sjuk så jag tror jag skjuter upp allting tills imorgon iallafall. Om jag lyckas ta mig till skolan imorgon så har jag ju 5 timmar på mig att göra klart det. Har tills måndag på mig.

fortsättning

Här är resten av de jag fick av min älskade mamma & syster. Kan inte med ord beskriva hur glad jag blev över detta. Tack mamma & Liv. Ni är bäst!

paket gör mig glad

Visste ni föresten att jag har världens bästa mamma och syster? Kände mig tyvärr för sjuk för att vara kvar i skolan. Så Ricardo hämtade upp mig. Och precis när vi kom hem så fick jag ett paket. Blev jätte förvånad. Öppnade paketet och fick reda på att det var från mamma & syster. Ni anar inte hur glad jag blev! Perfekt just nu också. Nu ska jag lägga mig i sängen med en film och min choklad.
Det kommer fler bilder på vad som var i paketet i nästa inlägg...

Dagens

Knästrumpor känns verkligen rätt nu. Både i Sverige och Argentina. Tur att jag har ett par med mig hit då. Marinblå känns också helt rätt. Tur att mina är marinblåa då. haha. vad tycker ni ?

Helst av allt vill jag bara ha dig

Sitter i skolan nu. Känner att det var jobbigare än jag trodde att det skulle vara. Men jag är ju här nu och då är det lite onödigt att åka hem igen. Ska springa ner och köpa te i cafeterian på rasten så blir det säkert bra. Dock glömde jag mina hörlurar hemma så jag kan inte titta på film. *snyft* . Iallafall. Hoppas ni har en bra Torsdag!



så här duktig är jag

Halsen är värre idag. Tur att vi har te, honung och bafucin hemma då . Jag ska alldeles strax ge mig av till skolan faktiskt. Känner mig duktig som gick upp imorse när jag bara sovit några timmars. Så jag hoppas att halsen mår bättre senare under dagen. Nu måste jag springa. Är sen, haha! ♥
vill krypa ner i sängen igen. haha

Sjukling

Har nu gjort en kopp te. Har börjat få ont i halsen, vilket jag ogillar starkt. Vill inte bli sjuk nu! Eller vill man någonsin bli sjuk egentligen? men men, fick något speciellt te av Miriam som ska hjälpa iallafall. Ska strax gå och lägga mig, men först blir det att kolla mailen & facebook och sånt. Imorgon är det vanlig skoldag så jag bloggar då. Tänkte skriva god natt nu. Men sen kom jag på att klockan snart är 4 på morgonen i Sverige. Så jag hoppas att ni redan sover. thihi. ♥

Primavera 3D

Hittade lite bilder från Primavera 3D festen i måndags. Tänkte att det var roligt att se. Eller? Föresten suger ni på att kommentera. Men jag är snäll så här får ni ändå:

Att vara vegetarian .

Nacho uppmanar världen att bli vegetarianer. Precis som honom. haha.
skämt åsido, här är hans outfit för dagen;

Primavera

Ett par bilder från dagen. Har 2 filmer också men de lägger jag upp senare ikväll. Dagen var rolig iallafall, men det blev galet varmt på slutet. Höll på att dö i mina leggings och t-shirt. haha. Nu ska jag äta lunch! puss!

22 september

Godmorgon mina kära läsare!
haha, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Men som vanligt så sitter jag och äter frukost just nu, och dricker te såklart. Har ju sovmorgon till halv 9 idag. skönt ;) . Blir nog tyvärr inte så mycket bloggande idag eftersom det inte är vanlig skoldag. Som jag berättade igår. Men jag bloggar så fort jag kommer hem igen.

I miss you

Har nu varit vid costa nera med vänner. Tittat på Gossip Girl och nu är det snart dax att äta middag. Efter det funderar jag på att ta ett varmt bad för att sedan gå och lägga mig. Ska ju upp tidigt imorgon också. Dock är det inte vanlig skoldag imorgon. Istället ska hela skolan åka till costa nera för att spela fotboll, äta lunch, osv. Ska bli riktigt roligt faktiskt. Hoppas bara att det är fint väder. Annars har vi vanlig skoldag.

Bilder

Här kommer 3 bilder från gårdagen. Är som sagt inte jätte bra på att ta bilder. men jag blir bättre och bättre hoppas jag . Nu ska jag smsa Flor och Sofi och fråga vad vi ska hitta på idag. Har hört någonting om att alla åker ner till vattnet för att fika och så vidare. Typ en tradition för att fira att det är vår nu (?)

morgon (?)

Har precis vaknat. Sitter och äter pizza till frukost och laddar över bilderna från igår till datorn. Lyckad kväll igår. Som vanligt ^^ . Kom väl hem vid halv 7 tiden imorse. thihi. puss på er ♥

Är det "spring" så är det

Om en timme kommer Sofi och hämtar upp mig i taxin för att åka till Regatas. Innan det ska jag hinna med en del. Äta middag, fixa håret, välja kläder (?) . Så detta är sista inlägget idag. Och eftersom jag är ledig från skolan imorgon så tar jag antagligen sovmorgon. Känns som det kommer bli en toppen kväll. Är dock lite trött men har hunnit vila en liten stund iallafall. Hoppas ni haft en bra måndag. Nu ska jag och mina flickor ut och göra Santa fe osäkert!
Puss på er. ♥

brev

Dax att skicka iväg de brev jag skrivit. Ska skicka iväg fler senare också. Undra hur lång tid det tar att skicka ett brev härifrån till Sverige? haha. hör av mig senare. ♥

mattelektion

sitter på matte lektion nu och trots att jag redan lärt mig det som läraren lär ut nu så förstår jag ingenting. men det gör inte så mycket. snart är det dax att äta lunch. men innan det. lite insperation inför kvällen. Är taggad till 100 % . En vän står ju i baren ikväll . haha. (ta det lugnt farmor&mamma det är inte farligt) .

I Elle

I argentinska ELLE är det mode att vara fjortis. haha. *Ironi*
har tydligen håltimme nu. om de inte hittar en vikarie. Spelar inte så stor roll för mig eftersom jag inte behöver arbeta på lektionerna ändå. Nu ska jag planera kvällen tillsammans med Coti & Flor.

En månad

Nu har det gått över en månad sen jag landade i Argentina. En månad sen jag lämnade Sverige för att bo i ett främmande land i ett år. Jag har nu börjat vänja mig vid att sova i en stor dubbelsäng varje natt. Jag har nu börjat vänja mig vid många konstiga saker som man inte är van vid. Sådana saker som att äta middag efter 21:00 varje kväll, att börja skolan innan klockan 08:00 och att inte få träffa mina vänner, pojkvän och familj varje dag. Sådana saker som man inte är van vid börjar nu, efter en månad sjunka in lite. Och istället kommer man in i vanorna här. Jag är glad över det, väldigt glad. Det är så mycket saker som jag för en månad sedan aldrig skulle trott att jag skulle lärt mig. Jag lär mig nya saker varje dag. Om språket, kulturen, landet, och speciellt om mig själv.
De här första veckorna har gått så fort. Jag har hunnit göra så mycket roliga saker som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Och jag ska se till att de följande månaderna blir lika minnesvärda som den första. Nu börjar det bli varmare här. Jag börjar lära min språket och jag börjar känna att de vänner jag har här faktiskt är riktiga vänner.
Kort sagt, livet är bra nu. Riktigt bra.

20/9-2010


Nu saknas bara du

Godmorgon alla där hemma .
Har precis gjort iordning frukost för dagen. Denna dag kommer att bli lång så det är viktigt med en bra frukost. Dock blev min latte inte den bästa. (smakar väldigt vattnig faktiskt) Men men, det var första försöket här i Argentina så det gör inte så mycket. Jag ska snart ge mig av till skolan. När jag kommer dit så lägger jag upp dagens planering. Hoppas ni får en lika bra måndag som mig. ♥

Idag tar jag ledigt.

Förlåt för att jag inte bloggat någonting idag. Men det är Söndag och söndag = vilodag, right? :) Har iallafall bara tagit det lugnt idag. Och nu ska jag och Stefano åka och träffa lite vänner vid vattnet. mysigt värre. Tar med mig kameran så det kanske blir lite bilder. Imorgon blir bloggandet som vanligt men jag tar ledigt från bloggen idag.
Hoppas ni haft en trevlig helg. puss på er <3



Gårdagen i bilder

Sofi frågade om jag ville ta bild på de äckliga toaletterna. haha. jag tog bild på henne istället.
Flor ville också vara med på kort. tillslut fick hon det . ;)
Silvia & jag vid baren (?)
Senare blev det så varmt så vi gick ut och tog lite luft. mitt ansikte var inget att visa på denna blogg.

facebook & co

nu:  ta bilder på min klänning samt väska som jag köpte igår. ^^

lunch

Har nu varit och ätit lunch på en restaurang inne i stan och tittat på Gossip Girl. Om en halv timme ska jag möta upp Sofi för att dricka mate vid vattnet. Det är ju det alla argentinare gör under helgerna. haha.
Vad gör ni denna helg? ♥

inga riktiga planer idag.


lördag morgon

nu är jag uppe. klockan är inte ens 11 här och jag är hur trött som helst. Men jag var tvungen att gå upp för min "AFS-person" kommer hit när som helst. Efter det ska jag sova igen. Tack och hej. (efter det får ni bilder från igår, underbar kväll föresten). Men jag behöver sova! kom väl hem för typ 4 timmar sen? haha.

Fridays are great

Blev lite shopping ändå. Klänning och väska tills ikväll. En plånbok och som vanligt lite godis. Men jag och Sofi ska ut och springa imorgon. haha. Nu är det tid att hoppa in i duschen och börja fixa sig för ikväll. Det kommer bli toppen känner jag på mig! Bilder på allting får ni imorgon, orkar faktiskt inte nu. Hoppas ni har en trevlig fredags kväll i stockholm/sverige. puss på er.



ps. I love you.

Bästa.



Har nu ätit lunch. tittar på någon film på spanska på TV:n . Har ledig tid fram tills klockan 5 då jag ska träffa Sofi inne i centrum. Vet inte riktigt vad jag ska göra denna tid. Vila kanske. Eftersom jag inte lär komma i säng förens imorgon bitti. Skulle vara skönt att vila faktiskt. Hörs innan jag åker in till centrum.

Fredags


this is what I do in school

thihi.

17/9-2010


This is

Godkväll alla kära läsare!
haha mobbad, jag vet. iallafall.
Nu har jag ätit middag och duschat. Ska faktiskt gå och lägga mig även fast klockan bara är 10 här. Sätter på en film eller någonting innan jag somnar. Det blir en lång dag imorgon. Det är ju Fredag då. ^^ Det kommer bli great! . Hörs imorgon.

fika gånger 2

Det blev inget av att åka till Costa Nera. Istället åkte jag & Stefano in till stan för att fika tillsammans med hans 2 vänner. Efter det gick vi runt lite i centrum innan vi bestämde att det var dax för att fika igen. Första fikat = chips & coca cola. Andra fikat = glass . Nu är jag hemma och ska äta middag om ett tag. tja det var väl det.


Sådana bilder som får mig att må bra.

'

Jag är så glad att jag träffat de jag träffat


and now:

japp, såhär ser jag ut för tillfället. Men det är ganska varmt ute idag så jag skippar nog kavajen när jag väl går ut.

(går)dagens outfit.

dagens outfit igår som jag gjorde om lite under lektionen. Ni får dagens när jag kommer hem och byter om.

Förändringar



Förändringar är bland det värsta jag vet. Stora förändringar.
Att människor glider ifrån varandra, som en gång varit så tighta, är det värsta jag vet.
Det är så svårt att förstå.
Det som en gång betydde så mycket, kan helt plötsligt krympa till ingenting.
Man vill så mycket, men kan inte.

Text från Linn's blogg
2009-10-16

Skor


Bilder från

Här är den "stora vägen" utanför mig. Bilderna tagna igår medans jag väntade på bussen. Thihi. Det brukar åka ganska många bilar på vägen. Men jag tog bilden den sekunden det var helt tomt typ. Iallfall.

Dagens:


16/09/2010

Godmorgon alla. Nu är jag vaken! Klockan är snart 12 i Sverige , men här är klockan inte ens 7 på morgonen. Hatar att gå upp tidigt! Haha. Men jag ska iallafall ge mig av till skolan snart. Roligt roligt. ^^ .
Ps, har också skaffat youtube konto och sånt man behöver för att videoblogga. Det funkar. Så ni får en video typ imorgon. Jag vet att jag sagt det fler gånger. Men jag vet lixom inte vad jag ska säga i videon. Känner mig så mobbad ^^ . haha. Iallafall. Vi hörs när jag kommit till skolan!

mitt rum

Här kommer de bilder på mitt rum som jag lovat min kära syster.
Klicka på bilderna för att få dom större.
1. Min säng
2. Balkong dörren
3. Tv:n
4. Garderoberna
5. Skrivbordet

Att lyckas själv.

Gårdagens & dagens shopping, En tidning, 2 par örhängen, en nyckelring, lite smink och saker att ha i håret. Inte mycket men jag är ganska stolt över att jag lyckades köpa allting helt själv. Utan hjälp. Thihi.

weird

Har tagit det riktigt lugnt idag. Så det har inte blivit så mycket bloggning tyvärr. Nu åker jag in till centrum en stund innan min spanska kurs. När jag kommer hem får ni se bilder på bland annat mitt rum & de jag köpte igår i centrum.Puss på er. <3

min skolbänk :

Jag tog sovmorgon idag. Så vaknade för ungefär en timme sedan. Har ätit frukost och nu är det dax att fixa sig osv. Ska plugga spanska idag också, innan lektionen som börjar vid halv 5. Och bara så ni vet så regnar det inte här idag. (bilden) utan det är faktiskt väldigt fint väder!

Sometimes I wish you never left


you smile like no one else


Har ätit lunch och så. Nu är det tid att byta om från skoluniformen och sätta på sig lite snyggare kläder ;) Ska försöka hinna in till centrum innan min spanska kurs börjar vid halv 5. Behöver köpa kläder! Medans jag är borta kommentera detta inlägg. Bra. Vi hörs senare!

tell me everything

Har sista lektionen i skolan nu. Efter det ska jag hem och ta det lite lugnt innan Spanskan.
Ska också försöka förbättre bloggen lite under kvällen. Både design och innehålls-mässigt. Jag vet att inläggen har blivit tråkiga för att jag inte har haft tid att skriva ordentligt. Men det ska det bli ändring på.
Men jag har en fråga till er för att få bloggen att bli så bra som ni vill att den ska bli.
Vad vill ni att jag ska skriva mer om? Inlägg om vad? Mer bilder? Mer fakta om Argentina/santa FE ? (Videoblogg kommer under veckan.) tell me! Tell me everything!


En la escuela

Sitter i skolan nu. har precis fått internet att fungera. Ska leta upp lite spanska övningar nu så jag får någonting gjort under dagen. det är iallafall lite roligare än att inte göra någonting. så det är ju bra. Har historia här nu, förstår ingenting. synd för jag vill faktiskt höra om deras historia. Argentinarnas alltså. För höra om det någon annan gång antar jag. Nu ska jag plugga spanska.
jag vill ha latte! synd att det bara finns på ett ställe här. haha
Ledsen för tråkigt inlägg, men ville bara säga att jag har internet. haha. lycklig. ^^

Say I'm a bird


åh vad fin tatuering. inget jag skulle vilja ha riktigt, men ändå så fin. jag tycker om fåglar. men jag har ännu inte bestämt mig vad jag vill ha om jag någon gång ska skaffa en tatuering. ^^
jag är uppe. när väckarklockan ringde imorse var jag verkligen inte taggad på att gå upp. för tro det eller ej så är det kallt här nu. men jag kom upp och nu sitter jag och dricker te för att bli lite varm. Idag följer datorn med till skolan. Hoppas på att få internet koden av rektorn så jag har något att göra på lektionerna. Vi får se.
ha en trevligt dag! :)

Why can't I ignore you?

Sitter nu och tittar på youtube klipp och dricker te. Ska strax gå och lägga mig faktiskt. Det har varit en lång dag och det är det imorgon också. Så nu säger jag godnatt. Sov gott!

brunett/blondin

Vs
och jag vet att jag är väldigt fjortis på båda bilderna. Men det var länge sedan jag hade brunt hår. haha.

I've been thinking of you.

Nu har jag haft min första spanska lektion. Förstod inte riktigt det där med att det var för nybörjare eftersom läraren kom in i klassrummet och pratade spanska som bara den. Knappt någon engelska alls under de 2 timmar vi hade lektion idag. Men det gick bra faktiskt. Hon pratade långsamt och tydligt så det gick faktiskt att förstå vad hon pratade om. Tror det kommer bli toppen. Har ju både imorgon & på onsdag också . Så det blir toppen.

Bättre kamera än mig

Åh vad jag skulle vilja ha en bra kamera. Den jag har är inte så dålig i och för sig. Men jag skulle vilja ha en lite proffsigare än den jag har om man säger så. Men det får bli lite senare i livet känner jag. Skulle antagligen bara ha sönder den om jag köpte den nu. Eller tappa bort den. haha. Men jag skulle inte tacka nej till en sådan om man säger så. Jag fyller ju 18 om ett tag? (5 månader eller något) haha.

Like no one else.

Kom precis hem från skolan. Lång dag idag. Och om en timme ska jag ha Spanska lektion. roligt värre. Det kommer upp lite bilder här om några minuter. puss!

13 september

sitter och äter frukost och dricker te. Om 20 minuter ska jag ta bussen till skolan. Kan faktiskt åka buss själv vid det här laget. det ni! :) Det är faktiskt svårare att åka buss här än i Sverige. För det finns inga busstationer, så om man vill gå på en buss måste man gå till ett kvarter och sträcka ut handen när bussen kommer. Lite som man gör med taxi. haha.
Men men. Idag ska vi gå på en engelsk teater i skolan. Kommer dock inte ihåg vad den hette. Men det blir ju roligt att jag kommer förstå någonting i skolan idag. Klockan 5 ska jag ha Spanska lektion. Och efter det blir det väl hem bara.
Hoppas ni har en trevlig Måndag i Sverige! ♥

spanska på nätet?

har suttit och pratat med min kära mamma på facebook nu. saknar henne. Äter apelsin och ska nu hoppa in i duschen. Efter det tar jag nog det bara lugnt. Ska se om jag hittar någon bra sida att öva spanska på på nätet. Någon som har några tips?

nästa veckas planering.

Lite av de som händer nästa vecka. Dock inte allt. Förutom detta ska jag hinna med:
♥ köpa frimärken & posta brev
♥ Filma en dag i skolan till bloggen.
♥ Köpa jeans.
♥ Dricka mate vid Costa Nera.
Kommer inte på så mycket mer nu. haha.

Love


sorry

Ledsen för att det blev lite inlägg igår. Jag & Silvia åkte in till centrum. Sen blev klockan så mycket att jag knappt hann byta om innan vi åkte hem till hennes systers kompis där vi åt och hade trevligt. Senare på kvällen åkte vi till ett ställe utanför staden för att festa.


Vet inte vad stället hette där, men det var det mest liknande rålis. Fast på Argentina vis dock. Det var utomhus, massor med folk, massor med musik, massor med dans. Fast väldigt kallt och jag var väldigt otaggad. Så det var ju lite tråkigt. Åkte hem vid 6 på morgonen för att stanna för mat på en bensinmack och sedan krypa ner i min varma säng.
Vaknade vid 3 tiden. Så har bara ätit lunch nu och ska duscha & sånt nu. Skriver om ett tag. ^^

How do I feel ?

Har skrivit ett brev. Fikat. Duschat. Och nu orkar jag inte sitta inne längre . Vill gå ut i det fina vädret. Har faktiskt shorts på mig idag. Ska se om Stefano kan ta bilder så får ni se en dagens outfit senare. låter det bra? thihi.
Och ni, jag vet att jag inte videobloggat än. Men det kommer upp på måndag efter skolan. promise. :)

gårdagen:

Lite bilder från igår.

översättare/planering/kommentarer

här är min planering för nästa vecka. Haha, nejdå. Sitter bara och leker med redigeringspogramet jag har på datorn. thihi. Tänkte ha planering med på bloggen i framtiden. (mest för min skull.) .

Föresten. Ni har väl sett översättaren under min profilbild. Den översätter allt till spanska (om några från klassen eller liknande läser) . Perfekt ju! :)

Och ni, ni suger på att kommentera. ^^

ett par till.

Mina nya skor som inhandlades & användes igår. Riktigt fina tycker jag! :)

när försvann min fantasi ?



Lunchen avklarad. Då är det bara hoppa in i duschen och fräsha upp sig lite. Efter det ska vi ner till Costa Nera (Stavning?) och dricka Mate tillsammans med de vi var ute med igår. Senare ikväll blir det utgång igen. Jag älskar helger, bara så att ni vet. Och det är inte konstigt att sova till 1-2 på dagen. Älskar det. ^^

vakade nu!

Har precis vaknat. Pojkarna sover fortfarande. Men de vaknar nog snart. Nu ska vi äta lunch också. Kan säga så att jag inte är van än med att gå ut vid 1 på natten och komma hem vid 6 tiden på morgonen. Men det var roligt igår. (helst sjuuuukt mycket folk ) . Thihi. Dock var musiken lite udda också, men jag ska inte klaga. Det var en trevlig kväll. Bilder får ni så fort Priscila lagt ut de på facebook. Vi använde oss av hennes kamera istället för min igår.
Vad har ni gjort idag? :)

utgång.

Har precis tagit en dusch. Hittade en kakerlacka i badkaret precis när jag skulle sätta på vattnet. Fick panik. Det var det äckligaste jag varit med om på länge. För att när jag vände mig om igen så försvann den och jag visste inte var den var. Fick klä på mig och så tog lucas & stefano hand om den åt mig. Det är väl sånt man har storebröder till, eller? :)
Ska nu klä på mig, fixa håret osv. Vid halv 12 hämtar de andra upp oss här för utgång. Tar med mig kameran ikväll. Så förhoppningsvis får ni se lite bilder imorgon. Hoppas ni hade en rolig kväll. För det ska jag ha nu. ^^
Har precis tagit en dusch. Hittade en kakerlacka i badkaret precis när jag skulle sätta på vattnet. Fick panik. Det var det äckligaste jag varit med om på länge. För att när jag vände mig om igen så försvann den och jag visste inte var den var. Fick klä på mig och så tog lucas & stefano hand om den åt mig. Det är väl sånt man har storebröder till, eller? :)

Ska nu klä på mig, fixa håret osv. Vid halv 12 hämtar de andra upp oss här för utgång. Tar med mig kameran ikväll. Så förhoppningsvis får ni se lite bilder imorgon. Hoppas ni hade en rolig kväll. För det ska jag ha nu. ^^
(inlägget skulle upp för 2 timmar sedan, nu ska vi precis gå :) )

ibland undrar man .

Har varit i centrum ett tag med Sofia, Stefano & hans 2 kompisar. Trevligt trevligt. Dock ösregnade det. ^^ . Köpte ett par skor tills ikväll, strumpbyxor & godis :) . Nu ska jag ta en dusch och göra mig iordning för middag.

Friday today!


( Hade tråkigt igår, därav alla vackra bilder. haha )

Har precis kommit hem från skolan. Idag är det fredag . Vilket betyder utgång! :) Men innan det ska mycket hinnas med. Lunch, dusch, stan, middag, osv. ^^ . Är galet tagad inför ikväll. wiie !

Torsdagskväll

Har precis kommit hem från bion nu. Har gjort en kopp te och ska lägga mig i sängen och titta på tv en stund. hände inte så mycket idag. tråkigt. Jag stefano & tobias åkte till shoppingcentrumet och skulle gå på bio. Såg någon jätte skum film som handlade om demoner osv. Rekomenderas inte. (Vet inte ens vad filmen hette, men ändå) Iallfall, ska gå nu. Måste ju upp tidigt imorgon bitti. sov gott!

sweden loves argentina

Har väldigt roligt nu. sitter och ritar helt onödiga saker samtidigt som jag & Stefano försöker få med folk på bio ikväll. Måste ladda datorn nu innan den dör. later .

.


rubrik

Hemma från skolan nu. Har precis ätit lunch. Idag i skolan vägde/mätte jag mig hos "skolsyster" . Har tydligen krymt 1 centimeter. hmm.. Annars har jag inte gjort någonting idag. Försökte lära Flor lite djur på svenska. Giraff, sköldpadda och fjäril. haha. Nu ska jag vila en halvtimme eller så och efter det ska jag se om någon vill följa med ut. Det är jätte fint väder här idag.
Lite fler bilder:

Påväg till skolan. hmm.

hmm. hann inte skriva igår. Var för trött tyvärr. Och tyvärr har jag ganska bråttom nu med. Klockan är 20 i 7 här borta och om 20 minuter ska jag gå ut genom dörren och ta bussen till skolan. Suck. ^^ . Hörs när jag kommer hem istället. Sålänge. Några bilder från helgen:

to centrum



snygg bild. jag vet. ^^ . Ni ska få fler bilder men just nu har jag inte tid. Har sovit länge och bara tagit det lugnt idag. Så nu är det dax att åk ain till "stan" för att titta på skor osv. Behöver ett par skor till helgen. Kanske någonting att ha på sig också. Vi får se. Mat behövs också. Har inte ätit någonting eftersom jag mest legat i sängen hela dagen. Men men, när jag kommer hem ska jag gå igenom alla bilder så håll ut.

home.



är hemma igen. Är dock jätte trött. Så jagberättar allt imorgon. + bilder. Dock har jag 300 bilder från helgen. Så ni får nog inte se alla. puss!

Salta this weekend.

Imorgon vid 9 tiden på dagen åker jag, tillsamans med Stefano och hans familj till en stad som heter Salta. De har släktingar där och vi ska hälsa på den under helgen. Detta gör att jag inte vet hur mycket jag kan blogga. De kanske inte har internet och jag kanske inte har tid. Så detta blir nog det sista inlägget innan jag åker iväg. Planen är att komma hem någon gång under måndag/tisdag. Men jag är inte hels säker på när det blir.

Men medans jag är borta får ni gärna kommentera gamla inlägg. Fråga nya frågor osv. Ge mig lite tips på vad ni vill ha mer/mindre av i bloggen. okej ? :)
Och när jag kommer hem så får ni massor med bilder/videos och jag ska berätta allt om staden Salta.

Det ska tydligen vara varmt där också, packar bikinin direkt! ♥

and now..?


fin bild. eller vad tycker ni ?

booooring

Haha märks det att jag har roligt? Stefano & Lucas vaknade precis så nu blir det lunch. Ska plugga lite Spanska senare tror jag . Eller åka in till stan  ^^

Lars W

Har laddat ner ett nytt bildredigeringspogram till datorn. Testade lite och bilder ovanför är resultatet. Inte min bild från början. Men ändå. Nu är det dax att klä på sig & annat. Sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck också. Undra om det låter roligt för städerskan. Hon fattar ju inte vad låtarna handlar om. Och i Lars låtar är texterna väldigt viktiga faktiskt. Thihi. Uppdaterar senare. puss,

who is salt?



Detta var filmen vi såg igår. Och vad tyckte jag om den? Den var bra, och jag gillar Angelina Jolie väldigt mycket som skådespelerska. Men filmen fattade jag inte riktigt. Konstig handling och väldigt konstigt slut. Jag skulle nog inte sett den på bio i Sverige. Här kostar en biobiljett 30 kronor. Så här går det bra, men i Sverige hade jag tittat på den hemma istället.

please.

Jag är vaken. Tänkte bara att ni ville veta det. Nu; frukost.

Efter det blir det inlägg bland annat om filmen igår.


Bio och skräpmat.

Kom hem precis. Jag & Stefano var och såg Agent Salt eller vad den nu heter. Konstig film. men det kan jag berätta mer om imorgon. Efter filmen var vi och åt på mcdonalds. Det var okej, mycket bättre än i Sverige faktiskt. Blev ganska förvånad över det, men men . Nu är jag så mätt att jag inte vet vad. Så jag går och lägger mig istället.

*hoppas det regnar imorgon också, orkar inte gå upp innan klockan 6*
haha, nej då. Jag skojade bara, typ.

höstkänsla

bilden från weheartit.com

Åkte in till stan en stund tillsammans med Stefano. Köpte helt onödiga saker så som lim och godis. Men jag kände att det behövdes för en grå dag som idag. Ska på bio ikväll också. Tobias kunde inte följa med tydligen så jag ska möta upp Stefano klockan kvart i 8. Han är och tränar nu nämligen. (borde jag också göra, men inte idag). Så jag sitter här och äter godis medans jag väntar. mysigt värre.


Just another waste of time

 

 


nothing is real


idag vill jag vara färglad.

nu har jag bland annat ätit lunch, tittat på Tv, duschat osv. Har egentligen inte mycket att skriva. Funderar på att smsa Sofia eller så för att se om hon vill följa med in till stan. Men eftersom det är dåligt väder så vet jag inte riktigt. Kanske plugga lite spanska istället. Det behövs ju iallafall. ^^ . later

min garderobsdörr


Ibland har man tur.

Imorse skulle jag gå upp klockan 6 . För att hinna klä på mig, äta frukost osv. Men jag somnar om istället. Vaknar 5 minuter över 7, vilket betyder att jag har 10 minuter på mig istället för en timme och en kvart. Hinner precis få på min jeansen innan Stefano knackar på dörren. Jag blir jätte stressad och säger att jag är snart klar. Stefano - Du behöver inte skynda dig, skolan är inställd idag för att det regnar för mycket.

hu? sen när går man inte i skolan för att det regnar? haha. Så jag gick och la mig igen och vaknade nu. hur skönt som helst. + att det inte regnar längre. Det blåser lite men det gör ingenting. Så nu är det dax för frukost.

Godnatt folket

Onsdag:

º Skola 07:40-13:30
Ska filma lite för att visa er hade jag tänkt.

º Hem, byta om osv.

º Möta upp Tobias i centrum (?)

º Bio tillsammans med Stefano & Tobias.

º Hem och soooova. ^^

Hinner antagligen inte blogga innan skolan imorgon. Så här är morgondagens planering.
Nu går jag och lägger mig ^^

September

Nu är det september. Eller iallafall för de i Sverige. Här är det några timmar kvar. Men ändå. Är det häst i Sverige än? Här hoppas jag på att det blir varmt så fort som möjligt. Saknar er där hemma. puss!

shopping:

väska till skolan - 82 pesos

pennor - 18 pesos (?)

puder & läppglans - 18 pesos

baddräkt (måste ha till skolan) - 70 pesos

Godis - 13 pesos