resa på G

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. och det kommer nog bli så några dagar till. Om ca 1 timme åker jag till Cordoba tillsammans med min familj här. Stannar tills söndag. Så bloggar antagligen när jag kommer hem på söndag eller Måndag. Ha det bäst medans jag är borta. Puss! 



ANTM

Smidig som man är så somnade jag strax efter halv 5 idag och har sovit ända sen dess. Nu är klockan halv 9 och jag har missat min träning, + att jag inte kommer kunna somna ikväll. Hoppas på middag ganska snart för jag är ganska hungrig. Medans jag väntar så tittar jag på Australias next top model. Och pogrammet är inte riktigt samma sak när inte Tyra Banks är pogramledare/dommare. Men det fungerar det med.
Och som vanligt spenderar jag kvällarna genom att leta fina skor.

Måndag, som vanligt

Är fortfarandre inte helt frisk. Men nu är det Måndag & ny vecka i alla fall. Ska gå till skolan strax och hoppas att jag orkar med hela dagen. Vi får se hur det går. Hoppas ni har en toppen dag hemma i Sverige. ♥


jag & min syster. Som numera är hela 10 år gammal! Saknar dig syster ♥

klädhängare.


Finns att köpa på Ikea för ca 100 kronor (tror jag?) Så om du har vägarna förbi ikea innan jag kommer hem så kan du köpa en sån här till mig mamma? snälla? :) HÄR är länken till produkten.
Den HÄR är liknande också. Vet inte vilken som är bäst. Den andra har ju hjul på sig. hmm. anyway.
Mamma. Köp en sådan till mig por favor? :)

Saker jag längtar till just nu.

1. Nästa Gossip Girl avsnitt.
2. Tills jag blir frisk.
3. Hösten. Så jag får använda min fina vita Jacka.
4. Tisdag. Ska boka tid hos frisören då. (skulle gjort det idag men det var stängt)
5. Nästa helg. För då har jag förhoppningsvis tid hos frisören. hehe.

18/3-2011

Skulle ju egentligen gått till skolan idag. Men när väckerklockan ringde klockan 6 så hade jag inte fått mycket sömn + att förkylningen är värre nu. Så jag tänkte att det var bättre att stanna hemma för att hoppas på att bli bättre. Somnade om, drömmde riktigt läskiga drömmar & sov allmänt dåligt. Men nu har jag i alla fall fått lite sömn & ska nu gå ner och göra en kopp te. Efter det ska jag väl vila lite mer och det var väl det. Hör av mig senare ♥

träning + skolan

Har nu precis kommit hem från gymmet. Idag har jag tränat i 1 månad exakt. (minus ca 1 och en halv vecka när jag reste med F&F + helgdag) Fick väga mig igen och jag har nu gått ner lite mer än 1 kilo. Så det var väl bra antar jag.

Dock var jag hemma från skolan idag. Känner mig dålig + att jag har fått riktigt ont i halsen. Men ska nog gå imorgon ändå om det inte blivit värre. Ska gå ner och göra en kopp honungs te nu. I alla fall. Fick reda på att enligt reglerna i skolan så får jag inte längre använda mina fina ballerina skor. Så igår åkte jag, Lucas & Maxi in till centrum och köpte nya skor samt vita knästrumpor till mig. Vet inte varför jag behöver använda knästrumpor när ingen annan gör det. men anyway. Här får ni en (fin) bild på skorna.

jag saknar skolan i sverige där jag får ha på mig vad jag vill.. hehe

love


15/3-2011

07:10 Miriam knackade på min dörr och frågade om jag inte ska gå till skolan. 
07:11 Jag rusade upp ur sängen. Klädde på mig (skoluniformen). Packade skolväskan. 
07:20 drack kaffe väldigt snabbt.
07:25-07:40 åkte buss till skolan (och är var stressad som helst)
07:40 skolan började. Och jag hann i tid! 
07:40-09:00 Historia med 4-H (min klass är 5-H egentligen)
09:10-10:30 Spanska lektion med 4-E , ganska tråkigt för jag hade samma lektion igår med 4-H. Men det gör inte så jätte mycket. 
10:40-12:00 Italienska lektion med 3-H, roligt faktiskt. Läraren är väldigt snäll även fast jag inte förstår så jätte mycket Italienska. 
12:10-13:30 Filosofi med 4-H .
13:30-14:00 Promenerade hem. 
14:00 åt lunch & tittade på ett avsnitt av Glee. 
15:00-18:00 sov siesta. 
18:00-19:00 bytte om, packade väskan & promenerade till gymmet. 
19:00-20:00 Tränade. Gick ganska bra men det gick bättre igår.
20:00-20:30 promenerade hem.
21:00 duschade
22:00 middag tillsammans med familjen.
så mycket har jag hunnit med idag. Och nu ska jag titta på en film & sedan sova. puss!

bra dag, dålig blogg dag


glömde borta att blogga efter skolan. Ledsen för det. Dagen har gått bra i alla fall. Mitt schema är mycket bättre det här året än förra. Mycket spanska & Italienska lektioner så för hoppningsvis lär jag mig någonting ;)Hann med ett pass på gymmet också. härligt. Imorgon händer det inget speciellt. Skolan & gymmet precis som idag. Ska hinna med att åka in till stan också. Puss

så var man tillbaka i skolan då



Det blev inte så mycket sömn denna natt men det viktigaste är att jag är uppe. Första dagen i skolan efter sommarlovet och det ska bli roligt faktiskt. Skoluniformen är på & nu är det dax för frukost innan Ricardo kör mig till skolan. Vi hörs runt 3 tiden. Puss!

I love French



Skulle gå till affären men den var stängd. Ibland glömmer jag bort att alla sover siesta här. Speciellt på helgerna. hehe. Sitter nu och lyssnar på en ljudbok när Michel Thomas lär ut Franska. Har samma bok fast med Engelska, Spanska & Italienska också. Vi får se om jag lär mig någonting. puss!

kyligt väder

för första gången på flera månader så är det ganska kyligt ute. Igår regnade det hela dagen men idag är det fint väder. Så idag blir det jeans och kofta på. Ska snart gå till affären och köpa hem allt man behöver för att baka macaronsen i förra inlägget. Vi får se hur det går. puss!

skor från filmen burlesque.

macarons recept

Chokladmacarons

Kakor


90 g mandelmjöl

(eller mald mandel, men då ska det vara 90 g efter att du siktat den)

20 g kakao (ca 2 msk)
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker
Ev. några droppar brun färg

 

Smörkrämsfyllning:

100 g smör

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

3 tsk kakao



receptet från denna blogg. (om ni vill ha mer instruktioner på hur man bakar dessa kakor så gå in och titta där) Ska testa att baka imorgon om jag har tid. Vill verkligen testa att baka egna macarons. om jag hinner får ni resultat senare.

what do I do on a Friday night?

I'm laying in my bed dreaming about shoes.. 



längtar tills jag får ett jobb så jag kan spendera hela min lön på skor som dessa ovan. ♥

bild från Las cataratas

Jag, Farmor & Farfar

får jag sova brevid dig?

Ibland funderar jag på hur länge jag skulle kunna sova utan att någon störde eller väckte mig. Igår kväll gick jag och la mig innan 12 på natten. Och jag vaknade strax efter 12 på dagen. Sov alltså mer än 12 timmar. Och jag vaknade av att våran städerska låter väldigt mycket när hon städar. hehe. I tisdags så sov jag till klockan var över 5 på eftermiddagen, bara för att någon stängt mina fönster så att jag inte märker när det blir ljust ute. Så om jag stänger fönsterna, och ingen kommer och stör mig. Undra hur länge jag skulle kunna sova då. Antagligen hur länge som helst. skumt.

haha, i alla fall. Jag är uppe nu och har precis ätit frukost. Sitter och lyssnar på nickelback & funderar på vad man ska hitta på för bus idag. Det är ju ändå Fredag. Planerna var bio med Alexis men det blir antagligen imorgon. Vad vi ska se får ni veta då. Annars ska jag bara ta mig till gymmet idag ingen (var där igår, duktiga Frida här) och så ska jag in till stan för att köpa en kjol till skolan antagligen.

anyway. Nu ska jag klä på mig. puss! ♥


love

But what if you love somebody and that somebody forgets to love you back.
What do you do then?





Burlesque


Såg precis filmen ovanför och jag har nu hittat min nya favoritfilm. Eller jag har typ 200 favoritfilmer, men ändå. Christina är riktigt bra i den tycker jag och hela filmen är klart sevärd! pojken i filmen är riktigt ögongodis, och det gör ju inte filmen sämre precis. thihi. 




Inviduella val @ THG

Idag är det Onsdag och vad ska jag hitta på? Har bokat in en fika tillsammans med min kontaktperson på Afs. Det kommer antagligen bli interessant.. Innan det ska jag hinna med en promenad, äta lunch, duscha & lite annat. Förhoppningsvis får jag börja skolan snart så jag får något vettigt att göra om dagarna också.
Och appropå skolan. Har mailat med min studievägledare på THG för att välja inviduella val till nästa år. Jag ska välja en 100 poängs kurs och här är mina val. (måste välja flera förslag ifall någon kurs inte blir av) 

1. Spanska steg 3 - 100 poäng
2. Italienska steg 1 - 100 poäng
3. Webdesign - 100 poäng

Sedan får vi se vilken kurs det blir. Alla 3 låter riktigt roliga så vilken det än blir så blir det bra. puss!
update: Hade visst redan läst Spanska steg 3. Bra att jag har koll här. hehe. Kanske inte ens behöver läsa steg 4 utan kan nog bara "tenta av den" så jag får betyg utan att gå själva kursen. Om jag klarar provet dåra. hoppas! :)

bloggen är död.

gah. I love Lauren's hair! :)

jag känner att jag blivit ganska låg med att uppdatera den här bloggen. Men jag har inte så jätte mycket att skriva om så det är väl så det blir. hehe. Idag var jag i alla fall på bio tillsammans med mina 2 bröder. Så det var väl trevligt. Filmen var inte riktigt min stil men det fanns väl några bra scener i alla fall. Nu ska jag stax gå och lägga mig. Men först ett avsnitt av Laguna Beach. Och Btw. The hills är 100 gånger bättre än Laguna beach. Men har redan sett alla avsnitt av The hills. haha. Anyway. Uppdaterar mer tomorrow.

7/3-2011



Idag börjar jag dagen med en kopp te & The Hills.
Annars ska jag hinna med att ta ut pengar, träna, köpa biljetter till ikväll & sedan fira (?) att sommaren är slut. För hoppningsvis blir det en riktigt bra dag. Gårdagen var inte en av de bästa pga av människor som tror att de vet så mycket mer än de egentligen vet. Och sånt blir jag irriterad på. Förhoppningsvis kan jag lösa problemen idag. Puss!

how do you know..



Lunch på La city som nästan varje Söndag eftermiddag. Riktigt trevligt.
Annars har jag mest fått söta sms av en pojke & suttit på fik tillsammans med en vän som kommer bli väldigt svårt att släppa om 5 månader..

bar boys and the same old music.

Lördag idag. Och jag är uppe tidigt. Eller egentligen har jag inte gått och lagt mig alls. hehe. Gårdagen var mycket trevligt. Det var roligt att gå ut med lite nya människor & göra saker lite annolunda än i vanliga fall. Riktigt trevligt var det i alla fall!

Har tyvärr inga bilder från gårdagen men nästa gång blir det bilder. promise. 


Happy girl!


tack ♥

Tack så jätte mycket Pia för bra läsning & superfint kort. Och tack mamma för fint brev & en extra tidning. Fick 2 likadana men jag är inte ledsen för det. Det visar bara att mina kära vuxna där hemma känner mig och vet vad jag vill läsa. Tack igen. Ni är bäst Mamma & Pia! ♥

ytligheter & annat



Sitter just nu och målar naglarna samtidigt som jag tittar på The Hills. Väldigt trevligt.
Om någon timme eller så ska jag åka iväg och träna. Har ju missat 3 träningar förra veckan så vi får se hur det blir nu. Efter det ska jag i alla fall möta upp F&F (farmor & farfar) för att visa dem hur jag bor och senare gå ut och äta middag. Ska bli trevligt. Vi kom ju hem från resan tidigt imorse. Så nu är vi hemma i Santa Fe igen, skönt att vara hemma faktiskt!